Culinary Lab

Culinary Lab

This is a blog in Greek, but some posts can be translated to your language. Just scroll down to find the Google Translator below.

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

"The Mojito Of The Future" From Bacardi & Eben Freeman

2 σχόλια:

  1. WOW!!!!

    Τι κανει στο τέλος με το μπουκάλι που το φουσκώνει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. WoW δε λες τίποτα.

    Στο μπουκάλι αφού του βγάλει τον αέρα τσαλακώνοντάς το, ενσωματώνει στη συνέχεια διοξείδιο του άνθρακα (CO2). Μην ξεχνάμε την βασική συνταγή του mojito το οποίο περιέχει ρούμι, σόδα, σιρόπι ζάχαρης, μέντα και γλυκολέμονο. Το εντυπωσιακό της παρασκευής αυτής δεν είναι μόνο οι μικρές πέρλες από lime-σιρόπι και χυμό μέντας, αλλά το γεγονός ότι αντί για σόδα κάνει το ρούμι με ανθρακικό (με το κόλπο με το μπουκάλι). Για να το πετύχει αυτό αλλάζει το ιξώδες στο ρούμι προσθέτοντας Ξανθανικό κόμμι Ε415 (δείτε ιδιότητες στην ανάρτηση Σαββάτο, 5 Ιουνίου 2010 Liaison και δέσιμο Υγρών παρασκευών).
    Με την προσθήκη αυτή επιτυγχάνει παχύρρευστο ρούμι και συντελεί στο να παραμένειτο ανθρακικό στο cocktail καθώς επίσης και την αιώρηση των σφαιριδίων ζελέ στο ποτήρι δίνοντας εντελώς διαφορετική αίσθηση στο πολυδοκιμασμένο mojito τόσο αισθητικά όσο και οργανοληπτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή