
Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη μελέτη και την επεξήγηση διαφόρων γαστρονομικών αποτελεσμάτων που πραγματοποιούνται σε μία κουζίνα, τις επιστημονικές εφαρμογές σε αυτή, τη βελτίωση των τεχνικών μαγειρικής και την εισαγωγή νέων μεθοδολογιών στον χώρο. Έμφαση δίδεται σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας των Τροφίμων καθώς επίσης και στο νομοθετικό πλαίσιο που τα διέπει.
Σκοπός είναι να αποκαλύψει και να εξηγήσει μυστικά της Κουζίνας, σύγχρονης και παραδοσιακής, και να βοηθήσει να παρακολουθήσουν όχι μόνο επαγγελματίες αλλά και φίλοι της γαστρονομίας την εξέλιξη της κουζίνας στον κόσμο, με κοινό παρανομαστή την Επιστήμη και τη Μαγειρική Τέχνη.