Γιατί το αλάτι δεν έχει ημερομηνία λήξης;
Γιατί οι πίτσες τοποθετούνται σε τετράγωνα κουτιά αφού είναι όλες στρογγυλές;
Γιατί πετάμε ευρωτιασμένα τρόφιμα και ακριβοπληρώνουμε το Roquefort;
Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις αλλά χαζές απαντήσεις!!
Ρωτήστε ότι σας προβληματίζει σχετικό με τα τρόφιμα.
Το Culinary Lab περιμένει τις ερωτήσεις και τις απορίες σας σχετικά με υλικά στην κουζίνα, τεχνικές, συνταγές καθώς και προτάσεις από δικές σας εμπειρίες και γνώσεις!
Η γνώση πρέπει να διαδίδεται μιας και η κοινή χρήση της αποτελεί τη φύση της δημιουργίας
Γεια χαρά παιδιά εκπληκτική δουλειά και αρκετά ενδιαφέρουσα. Νομίζω ότι είναι πολύ θαρραλέα πρωτοβουλία και καινοτόμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ θεματολογία αν και μικρή ακόμα έχει πολλές προοπτικές.
Τα σχόλια για τις photo είναι.....(speechless). Δικές σας???
Όταν μπορείται κάνετε και καμιά αναφορά στα Ε και αν αυτά χρησιμοποιούνται στην κουζίνα.
ΣυΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
ssfd
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια χαρά παιδιά εκπληκτική δουλεια και αρκετά ενδιαφέρουσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω ότι είναι πολύ θαρραλέα πρωτοβουλία και καινοτόμα.
Η θεματολογία αν και μικρή ακόμα έχει πολλές προοπτικές.
Τα σχόλια για τις photo είναι .......(speechless). Δικές σας????
θα ήθελα πληροφορίες.
Όταν μπορέσετε κάνετε και καμιά αναφορά στα Ε και αυτά χρησιμοποιούνται στην κουζίνα
ΣυΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
Ευχαριστούμε για τα σχόλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναφορά για τα πρόσθετα 'Ε' των τροφίμων μιας και είναι πολύ σημαντικό θα πραγματοποιηθεί, άμεσα κιόλας, σε κάποια νέα ανάρτηση.
Όσον αφορά τις φωτογραφίες, είναι δικές μας όπως λες εκτός από αυτές τις παρουσίασης.
Συγκεκριμένα είναι της
@rt designer:
©phoebe petroulia [photography]
Για επιμέρους πληροφορίες μπορείς να στείλεις μήνυμα για να σου σταλούν στοιχεία.
Μιας και το αναφέτατε, το αλάτι λέτε ότι δεν έχει ημερομηνία λήξης. Εγώ κρατώ ένα πακέτο αλατιού αυτή τη στιγμή και έχει ημερομηνία. Τελικά έχει ή δεν έχει ημερομηνία λήξης???
ΑπάντησηΔιαγραφήΧμμμμμμ......
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως ένα συστατικό διαδεδομένο τόσο για τις γευστικές του ιδιότητες όσο και για τη μικροβιοστατική του δράση να λήγει.
Το μαγειρικό αλάτι ή για πολλούς NaCl (Χλωριούχο Νάτριο) έχει την ιδιότητα να εμποδίζει την ανάπτυξη μικροοργανισμών και σύμφωνα με Ευρωπαϊκή οδηγία δεν απαιτέιται όπως και άλλα τρόφιμα να φέρει ημερομηνία λήξης στη συσκευασία. Σας προωθώ στην αντίστοιχη νομοθεσία (άρθρο 9/ παράγραφος 5/ σελίδα 16)
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/el/consleg/2000/L/02000L0013-20040501-el.pdf
Τελικά λήγει ή δε λήγει??????
Έχω μια εργασία για τη σχολή μου με τις εξής ερωτήσεις:
ΑπάντησηΔιαγραφή1)Γιατί στη ζύμη του ψωμιού χρησιμοποιούμε μαγιά, ενώ στη ζύμη για κέικ χρησιμοποιούμε χημικό διογκωτικό?
2)Γιατί η ζύμη του ψωμιού ωριμάζει σε στόφα, ενώ η ζύμη της πίτσας σε ψυγείο?
3)Θα μπορούσε ένα ζυμάρι να ωριμάσει σε κενό αέρος?
4)Γιατί διπλοζυμώνουμε τη ζύμη του τσουρεκιού?
5)Πως λειτουργούν τα χημικά διογκωτικά και πότε χρησιμοποιούνται?
6)Αναφέρατε 5 διαφορετικά ζυμάρια και δικαιολογήστε το διογκωτικό μέσο που χρησιμοποιήσατε
Κάθε στοιχείο, παραπομπή ή link θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο. Ευχαριστώ!
Jambi βρηκες τι; απαντησεις???Εχω την ιδια εργασια !!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήJambi βρηκες απαντησεις??Εχω την ιδια εργασια !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή